header

Steelband

Wij zijn de Steelband Gruno’s Postharmonie Groningen. In september 2009 zijn we met negen muzikanten gestart op een set steeldrums; een proefperiode waarin iedereen de verschillende instrumenten kon uit proberen. In Januari 2010 zijn we definitief begonnen met een vaste bezetting. Onze steelband heeft zich op 20 maart 2010 voor het eerst gepresenteerd op het jaarconcert van Gruno’s Postharmonie in de Oosterpoort te Groningen. Sindsdien is de steelband uitgegroeid tot een band van 18 leden en hebben we optredens verzorgd in binnen- en buitenland zoals bijvoorbeeld bij de Gondelvaart in Appingedam, internationaal muziekfestival in Bad Orb (D) in 2012, het festival Celebration 2013 in Nijmegen. De steelband staat onder leiding van instructeur Auke Eshuis, voormalig muzikaal leider van de steelband van het Korps Mariniers.

Ons repertoire bestaat uit traditionele soca- en calypsomuziek afgewisseld met voornamelijk pop-, latin- en reggaenummers. In 2016 heeft Gruno’s Postharmonie Steelband o.a. een optreden verzorgd tijdens het Noorderzon festival in Groningen en Delfsail in Delfzijl.

Steelband Gruno’s Postharmonie Groningen heeft een eigen You Tube kanaal

Bezoek en like ook onze Facebook-pagina

In het clubgebouw van Drumfanfare Avanti aan de Damsterdiep 291 – 293 in Groningen starten iedere dinsdag de individuele lessen vanaf 19.00 uur en aansluitend vindt de repetitie plaats vanaf 20.45 uur tot 22.00 uur.