header

Tamboerkorps

Het tamboerkorps van Gruno’s Postharmonie hanteert als een van de weinige een slagtechniek die voorkomt uit een eeuwenoude traditie van trommelkunst in Europa, het zogenaamde ‘oude’ of ‘mariniers’-systeem. Zoals de naam al doet vermoeden hanteert ook het tamboerkorps van het Korps Mariniers dit systeem. Met de klank van de marinetrommen, maar vooral door de cadans van de geslagen marsen, bepalen de tamboers mede het specifieke geluid dat Gruno’s Postharmonie op straat zo kenmerkt. Tijdens marsoptredens vormt het tamboerkorps met harmonieorkest een groot muziekkorps. Uiteraard kan het tamboerkorps ook geheel zelfstandig een optreden verzorgen. De muzikale leiding van het tamboerkorps is in handen van de instructeur en tambour-maître Abel Zuidema.

Gelet op de bijzondere slagtechniek wordt de opleiding tot tamboer door een instructeur van de vereniging zelf verzorgd. Ervaring als tamboer en/of een muzikale vooropleiding is mooi meegenomen maar niet vereist. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op of kom langs op een van de repetities op dinsdagavond. Versterking van het tamboerkorps is altijd welkom.

Het tamboerkorps repeteert elke dinsdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur in het Avanti-gebouw onder leiding van Tamboer maitre Abel Zuidema.