header

Kom klarinet spelen bij Gruno’s Postharmonie

Waarom?
Klarinet spelen bij Gruno’s Postharmonie betekent dat je met je mede-klarinettisten de basis vormt van het harmonieorkest. Wij kiezen ervoor om de samenstelling en de verdeling van de stemmen binnen de groep niet vast te leggen, maar ongeveer één keer per jaar wordt er gerouleerd. Op die manier kan iedereen die dat wil om de paar jaar de eerste partij spelen. Je ontwikkelt je dus als muzikant voortdurend. Omdat het orkest in de 1e divisie speelt is de muziek die wij spelen uitdagend en interessant voor klarinettisten. We zoeken niet alleen bes-klarinetten, maar ook een es-klarinet.
Maar is het ook leuk?
Gruno’s Postharmonie Groningen is een echte vereniging. Dat betekent dat we niet alleen muzikaal het beste uit ons orkest willen halen, maar dat het vooral ook leuk en gezellig moet zijn. Stelling van onze dirigent Peter Kleine Schaars is, dat een repetitie waarin niet gelachen is, een mislukte repetitie is.
Wat voor mensen kom ik dan tegen?
Eigenlijk is onze vereniging een mooie doorsnede van de samenleving. We zijn geen studentenvereniging, maar hebben we een groot aantal studenten en net afgestudeerden in ons gelederen. In onze vereniging hebben we leden van 16 jaar en 70 jaar en alles wat daar tussenin zit.
Ik wil dat wel een keer uitproberen
Dat kan, zelfs nu. We repeteren sinds 31 mei weer bij Muziek Organisatie Noord (MON) aan de Bieslookstraat 23 in Groningen. Dat doen we met inachtneming van de protocollen die daarover i.v.m. de Corona-pandemie zijn opgesteld en dat betekent dat we het orkest in tweeën hebben gesplitst. Om de week repeteren twee harmonieorkesten van maximaal 45 muzikanten. Dat gebeurt in ieder geval nog tot en met 5 juli. Daarna is het vakantie, maar waarschijnlijk repeteren we dan gewoon door. En vanaf 23 augustus starten we dan weer met het nieuwe seizoen. Of dat ook op deze manier gaat, kunnen we nu nog niet zeggen. In ieder geval is het verstandig om, als je een keer mee wilt spelen, dit te melden zodat we kunnen kijken of dat op dat moment past. Dan kan op het mailadres: lidworden@gph.nl.
Ook herintreders zijn natuurlijk van harte welkom. We kunnen bemiddelen bij het nemen van een aantal opfrislessen.
Bezoek ook eens  ons You Tubekanaal